Torcik mokka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    600 g
  • masło roślinne

    25 g
  • cukier puder

    1/2 szkl
  • żółtka

    2
  • mocny napar kawy

    1 szkl
  • czekolada na polewę

    1/2 tabliczki
  • kawa rozpuszczalna

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać żółtka i sypką kawę, ucierać, aż powstanie jednolita masa. W zimnym naparze kawy maczać herbatniki i układać warstwami na wyłożonej papierem blaszce. Każdą warstwę przełożyć przygotowanym kremem. Na wierzchu ułożyć herbatniki i polać przygotowaną polewą. Pozostawić na noc.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Norgiusz 15.11.2011 08:12
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat