Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik gruszkowy na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kompot z gruszek 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
herbatniki 15 dag
masło 4 łyżki
olejek waniliowy 4 krople
wiórki czekoladowe 1 łyżka
gruszki 80 z kompotu:

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik gruszkowy na zimno

Gruszki miksujemy z kompotem. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości ciepłej wody, dodajemy do zmiksowanych owoców i dokładnie mieszamy. Herbatniki drobno kruszymy i wyrabiamy wraz z masłem i olejkiem na jednolitą masę, którą następnie wylepiamy tortownicę. Na masie herbacianej rozkładamy masę gruszkową i torcik wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Przed podaniem posypujemy wiórkami czekoladowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 11.01.2013 22:10
bardzo fajny pomysł na pyszny deser
Patrycja25 02.12.2012 22:17
dobre
IwonaKa 02.12.2012 21:20
ale musi być pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak