Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik bezowy z masą marcepone

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Krążki bezowe małe 3 szt
śmietanka kremowa 250 ml
serek mascarpone 250 gr
cukier puder 3 łyżki
cukier wanilinowy 1 op
kakao 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik bezowy z masą marcepone

WYKONANIE:

Ubić zimną śmietanę, na końcu ubijania dodać 3 łyżki cukru pudru zmieszanego z cukrem waniliowym, dodać marcepone i dalej ubijać. Kakao zalać odrobiną gorącej wody i wymieszać dodać do 1/3 masy i wymieszać. Resztę masy podzielić na trzy części.
Na pierwszy krążek wyłożyć 1 część masy śmietankowej, położyć kolejny krążek i kakaową masę (troszkę zostawić do dekoracji), trzeci krążek smarujemy 2 częścią masy śmietankowej. Trzecią częścią dekorujemy szprycką tort. Można polać polewą czekoladowa.

SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 07.03.2014 15:13
ŚWIETNY TORCIK:)
misia53 02.03.2014 20:01
świetne, szybkie "coś słodkiego"
Angelika10 13.01.2014 23:38
pysznie wygląda
Aannkaa82 11.01.2014 23:07
Rewelacyjny torcik i do tego z moim ulubionym kremem :)
Grazyna0211 08.01.2014 15:20
pyszny deser moje smaki
fotoviderek 05.01.2014 10:48
Piękny i pyszny torcik :)
gosia1988 04.01.2014 11:20
świetny tort :)
Justynka958 03.01.2014 22:58
przepyszny :)
Barbara/zuza22_85 03.01.2014 22:08
fajne ciastko
sanielcia 03.01.2014 21:28
Fajny przepis :) szkoda, że tak ciężko kupić krążki bezowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak