Torcik bezowy z masą marcepone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Krążki bezowe małe

    3 szt
  • śmietanka kremowa

    250 ml
  • serek mascarpone

    250 gr
  • cukier puder

    3 łyżki
  • cukier wanilinowy

    1 op
  • kakao

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

WYKONANIE:

Ubić zimną śmietanę, na końcu ubijania dodać 3 łyżki cukru pudru zmieszanego z cukrem waniliowym, dodać marcepone i dalej ubijać. Kakao zalać odrobiną gorącej wody i wymieszać dodać do 1/3 masy i wymieszać. Resztę masy podzielić na trzy części.
Na pierwszy krążek wyłożyć 1 część masy śmietankowej, położyć kolejny krążek i kakaową masę (troszkę zostawić do dekoracji), trzeci krążek smarujemy 2 częścią masy śmietankowej. Trzecią częścią dekorujemy szprycką tort. Można polać polewą czekoladowa.

SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gibli 07.03.2014 15:13
ŚWIETNY TORCIK:)
misia53 02.03.2014 20:01
świetne, szybkie "coś słodkiego"
Angelika10 13.01.2014 23:38
pysznie wygląda
Aannkaa82 11.01.2014 23:07
Rewelacyjny torcik i do tego z moim ulubionym kremem :)
Grazyna0211 08.01.2014 15:20
pyszny deser moje smaki
fotoviderek 05.01.2014 10:48
Piękny i pyszny torcik :)
gosia1988 04.01.2014 11:20
świetny tort :)
Justynka958 03.01.2014 22:58
przepyszny :)
Barbara/zuza22_85 03.01.2014 22:08
fajne ciastko
sanielcia 03.01.2014 21:28
Fajny przepis :) szkoda, że tak ciężko kupić krążki bezowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat