Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik bezowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 6 szt
cukier 1,5 szkl
cukier waniliowy 1 op
rum 1 łyżczka
kawa rozpuszczalna 1 łyżeczka
mąka ziemniaczana 1,5 łyżki
śmietana 30% 330 ml
owoce

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik bezowy

Białka ubić na bardzo sztywną pianę, powoli wsypujemy cukier. Następnie dodajemy mąkę, kawę i rum. Wykładamy na okrągłą blaszkę. Pieczemy w 150 stopniach ok 1 godz i 15 minut. Dokładnie studzimy. Śmietanę ubijamy razem z łyżką cukru pudru. Wykładamy na beze . Dekorujemy owocami

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 17.10.2014 10:39
świetny przepis
Ali 08.10.2014 05:59
Ładnie wygląda, zjadłbym :)
foczka-ks 07.10.2014 23:54
o fajowe i pomysłowe
Konczi 07.10.2014 23:16
fantastyczny !
halina17 07.10.2014 22:26
Smacznie wygląda.
anemon 07.10.2014 22:16
Beza plus owoce, to zawsze dobrze smakuje.
Megg 07.10.2014 22:10
bardzo apetycznie się prezentuje
Renata22 07.10.2014 21:54
Och, jaka słodkość!
ben-ka 07.10.2014 21:40
Pychota!!!
Renataj 07.10.2014 21:04
Smacznie wygląda:)
Renata9 07.10.2014 20:44
pyszny torcik
VioletoweKucharzenie 07.10.2014 20:43
ślicznie wygląda
misia53 07.10.2014 20:32
wspaniałości,
irenka 07.10.2014 19:44
wygląda przepysznie
noninka77 07.10.2014 19:40
Wygląda rewelacyjnie:-)
kloruś 07.10.2014 19:22
Ale pyszności... kusisz :)
2milutka 07.10.2014 19:15
fajnie wygląda;)
Katarzyna/kate1980 07.10.2014 18:45
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak