Torcik bezowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    6 szt
  • cukier

    1,5 szkl
  • cukier waniliowy

    1 op
  • rum

    1 łyżczka
  • kawa rozpuszczalna

    1 łyżeczka
  • mąka ziemniaczana

    1,5 łyżki
  • śmietana 30%

    330 ml
  • owoce

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić na bardzo sztywną pianę, powoli wsypujemy cukier. Następnie dodajemy mąkę, kawę i rum. Wykładamy na okrągłą blaszkę. Pieczemy w 150 stopniach ok 1 godz i 15 minut. Dokładnie studzimy. Śmietanę ubijamy razem z łyżką cukru pudru. Wykładamy na beze . Dekorujemy owocami

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kasnaj 17.10.2014 10:39
świetny przepis
Ali 08.10.2014 05:59
Ładnie wygląda, zjadłbym :)
foczka-ks 07.10.2014 23:54
o fajowe i pomysłowe
Konczi 07.10.2014 23:16
fantastyczny !
halina17 07.10.2014 22:26
Smacznie wygląda.
anemon 07.10.2014 22:16
Beza plus owoce, to zawsze dobrze smakuje.
Megg 07.10.2014 22:10
bardzo apetycznie się prezentuje
Renata22 07.10.2014 21:54
Och, jaka słodkość!
ben-ka 07.10.2014 21:40
Pychota!!!
Renataj 07.10.2014 21:04
Smacznie wygląda:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat