Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 3 szt
cukier 3 łyżki
mąka 3 łyżki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

Masa

budyń śmietankowy 1 op
serek kremowy 500 g

Pianka

białko 5 szt
cukier 100 g
galaretka

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik

Kroki postępowania

1
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka i ubić na puszystą masę.
Krok 1 - Torcik foto
2
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i wymieszać delikatnie z jajkami. Masę przelać do blaszki wyłożonej papierem do piec ok 20 minut w temp 180 stopni.
Krok 2 - Torcik foto
3
Budyń ugotować dodając troszkę mniej mleka a więcej cukru. Ostudzić
Serek zmiksować z budyniem i wyłożyć na ostudzony biszkopt.
Krok 3 - Torcik foto
4
Galaretkę rozpuścić w 200 ml gorącej wody i ostudzić.
Białka ubić na sztywna pianę z cukrem.
Krok 4 - Torcik foto
5
Do ubitych białek wlać tężejącą galaretkę i zmiksować. Piankę wyłożyć na mase serową i schłodzić w lodówce.
Krok 5 - Torcik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 26.02.2017 15:32
Bardzo smakowity torcik ;)
Franciszek 26.02.2017 15:17
DOBRY DO KAWY
mirosława4 26.02.2017 14:48
przepis wart wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak