Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tłuściutki mini kapuśniak

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2
pietruszka
seler
cebula
żeberka ok. 30-40 dag
kapusta biała kawałek
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
pieprz ziarnisty
ziemniaki 3
kostka rosołowa
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Tłuściutki mini kapuśniak

Kroki postępowania

1
Kapustę poszatkować i wrzucić do gotującej się wody. Wyjąć po ok. 2-3 minutach.
Krok 1 - Tłuściutki mini kapuśniak foto
2
Żeberka pokroić w mniejsze kawałki i obsmażyć na oleju. Kapustę podsmażyć z cebulą.
Krok 2 - Tłuściutki mini kapuśniak foto
3
Do litra wody z kostką rosołową wrzucić pokrojone ziemniaki, liść i kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego. Po kilku minutach dodać resztę obranych i pokrojonych warzyw oraz mięso.
Krok 3 - Tłuściutki mini kapuśniak foto
4
Do zupy dorzucić kapustę oraz garść mrożonej włoszczyzny. Doprawić kucharkiem.
Krok 4 - Tłuściutki mini kapuśniak foto
5
Na koniec posypać koperkiem.
Krok 5 - Tłuściutki mini kapuśniak foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 27.08.2013 10:49
to ja robię mniej tłuściutki
Katarzyna/kate1980 21.07.2013 19:20
uwielbiam taki kapuśniaczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak