Tiramisu z masą krówkową

Tiramisu z masą krówkową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopty

    200 g
  • kawa

    200 ml
  • rum

    2 łyżki
  • serek mascarpone

    250 g
  • jajka

    4 szt
  • cukier puder

    0.5 szklanki
  • masa krówkowa

    200 g
  • cukier

  • kakao do posypania

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować espresso, posłodzić, wystudzić i wymieszać z rumem.
Żółtka utrzeć na puch z cukrem pudrem, połączyć z mascarpone, a następnie z ubitymi na sztywna piane białkami.
Do deseru użyłam male, cienkie biszkopty ( Pavesini).
Dwa biszkopty złączyć ze sobą, przekładając je masa krówkowa. Delikatnie nasączyć espresso i układać na talerzu ( 3 szt). Nałożyć warstwę kremu,kolejna warstwę biszkoptów i znowu krem. Posypać kakao i wstawić do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Patrycja33

19.08.2016 13:27
mmmm z masa krowkowa musi byc mega!

KORAL

23.01.2016 22:24
Pyszne, nawet znajomy talerzyk widzę.:)

mirosława4

29.09.2015 17:54
apetyczne !!

mariuszek8

13.08.2015 09:06
Bardzo pięknie wygląda

Jagódka77

23.04.2015 18:23
dla mnie rewelacja

Mniam

19.12.2014 13:20
Takie słodkości to ja bardzo lubię :) z taką masą deser palce lizać.

Grazyna0211

19.12.2014 12:30
cudowny deser uwielbiam go

Kuchnia Marty

19.12.2014 12:16
Aż ślinka leci! Wygląda baaardzo apetycznie

Wiesława1

18.12.2014 16:05
świetny deser

Kluska_87

18.12.2014 16:02
bombowe ciacho

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat