Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tiramisu marchewkowo - pomarańczowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serek mascarpone 250 g
śmietana kremówka 250 ml
dżem kwaśny 140 g
cukier puder 3-4 łyżki
cynamon Prymat
biszkopty okrągłe duże
gorzka czekolada
kawa z amaretto

Przepis i sposób przygotowania na: Tiramisu marchewkowo - pomarańczowe

Kremówkę ubić z pudrem na sztywno, 4 łyżki odłożyć do dekoracji. Mascarpone wymieszać z dżemem, na koniec dodając kremówkę. Podzielić na dwie części, do jednej dodać cynamon. W pucharkach układać warstwy: biszkopt namoczony w kawie, krem bez cynamonu, znowu biszkopt, krem z cynamonem. Wierzch udekorować bitą śmietaną i tartą gorzką czekoladą. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 20.08.2016 19:26
A gdzie marchew jak w tytule?
Dorota76 27.12.2015 17:56
inspirujące połączenie
Wacław 27.12.2015 13:42
ciekawy deser
bietka 27.12.2015 13:26
taki deserek to teraz z chęcią zjadłabym :)
kasiaw 27.12.2015 11:54
pyszny deser
ilka01 27.12.2015 11:53
pyszności :)
Madzai 27.12.2015 11:13
Super deserek!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak