Tiramisu babci Helenki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • amaretto

    50 ml
  • biszkopty podłużne

    1 paczka
  • serek waniliowy

    500 g
  • kakao do posypania

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Formę do ciasta najlepiej keksówkę wykładamy folią spożywczą.Biszkopty maczamy w likierze i układamy w formie jedną waestwę.Na biszkopty wkładamy serek waniliowy.Na serek kładziemy następna warstwę biszkoptów umoczonych w likierze z dwóch stron.Postępujemy tak do wyczerpania składników.Ostatnia warstwa to serek, który posypujemy kako. Schładzamy w lodówce całą noc.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Urszula5 08.06.2012 19:41
babcia Helenka zna się na rzeczy
ilka_86 27.04.2012 08:49
uwielbiam tiramisu!:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat