Tiramisu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtko jajek

    3 sztuki
  • mascarpone

    250 g
  • cukier

    100 g
  • śmietana kremówka

    300 ml
  • kawa rozpuszczalna

    1 szklanka
  • brandy

    2-3 łyżeczki
  • Biszkopty

    1 opakowanie
  • kakao

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka ubijamy z cukrem nad parą. Śmietanę ubijamy. Mascarpone przekładamy do miski i łączymy z ostygłymi żółtkami. Mieszamy mikserem, dodajemy ubitą śmietanę i dalej mieszamy, Zaparzamy mocną kawę i studzimy. Dodajemy do kawy brendy i moczymy biszkopty. W szklance układamy na przemian masę i biszkopty. Posypujemy kakaem i wstawiamy do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula99926 07.11.2012 12:49
mój ulubiony deser!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat