Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tilapia ze szpinakiem i mozzarellą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tilapia 4 kawałki
olej do smażenia 20 g
cebula 1 sztuka
szpinak mrożony 350 g
czosnek 2 ząbki
sól 2 szczypty
pieprz 1 szczypta
cytryna 1 sztuka
mozzarella 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Tilapia ze szpinakiem i mozzarellą

Filety z ryby rozmrażamy dzień wcześniej, solimy, pieprzymy, obficie skrapiamy sokiem z cytryny, a następnie wstawiamy na noc do lodówki. Na oleju podsmażamy obraną i posiekaną cebulę, a następnie wrzucamy na patelnię zamrożony szpinak. Zawartość patelni mieszamy od czasu do czasu aż szpinak się rozmrozi i nadmiar wody wyparuje - szpinak nie powinien być wodnisty. W międzyczasie gotujemy tilapię, najlepiej na parze. Następnie do szpinaku dodajemy przeciśnięty czosnek, doprawiamy solą i pieprzem. Pół kuli mozzarelli kroimy na drobne kawałeczki i wrzucamy do szpinaku dokładnie mieszając. Drugą połówkę mozzarelli kroimy w paski. Na talerzu układamy kawałki ryby, przykrywamy pierzynką ze szpinaku, a na wierzchu delikatnie wciskamy paski mozzarelli. Podajemy z ugotowanym ryżem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulina2157 31.08.2013 21:43
ciekawy sposób na podanie ryby
eMMe 31.08.2013 19:29
Coś dla mnie na obiad:)
idealme 31.08.2013 19:11
bardzo ładnie podane :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak