Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tilapia z papryką w zalewie

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tilapia filet 1 kg
papryka czerwona 2 sztuki
cebula 2 sztuki
ocet 3/4 szklanki
woda 2 szklanki
cukier 0.5 szklanki
ziele angielskie 5-6 ziaren
sól 0.5 łyżeczki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 3-4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Tilapia z papryką w zalewie

Rybę usmażyć jak kto lubi.
Osobiście obtaczam tylko w mące i smażę.
Paprykę i cebulę pokroić w piórka i podsmażyć.
Ocet, wodę cukier i sól zagotować.
Zdjąć z ognia dodać pozostałe przyprawy i koncentrat.
Zalewę wystudzić.
Układać wartami:
RYBA
PAPRYKA
RYBA
I zalać zimną zalewą.
Odstawić na noc.
Pycha !!! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 27.08.2013 09:27
Myślę ,ze smakuje wybornie
Bernadeta1 19.07.2013 11:40
bardzo smaczna rybka
Rybciia 13.07.2013 22:54
bardzo lubię :-)
Cranberry 08.07.2013 23:26
pyszne jedzonko
teresa18 20.06.2013 18:18
smaczna rybka
adelajda 17.06.2013 15:35
wszystkie ryby lubię a w zalewie pycha
Róża1 28.05.2013 16:17
nie jadłam,ale ciekawy przepis:-)
Renataj 27.05.2013 23:11
Bardzo lubię rybę w zalewie octowej ale przyznaję, że tilapii jeszcze tak nie robiłam.
paulina2157 27.05.2013 18:29
takiej rybki jeszcze nie robiłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak