Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tilapia w soli ziołowej gotowana na parze

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety tilapii 3-4 sztuki
ketchup pikantny 1/2 szklanki
sok z cytryny 1-2 łyżki
szczypior cebuli 3-4 sztuki
przyprawa do potraw 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Tilapia w soli ziołowej gotowana na parze

Kroki postępowania

1
Filety tilapii rozmrozić i skropić sokiem z cytryny, zostawić na 2 godziny w chłodnym miejscu. Po tym czasie ułożyć w naczyniu do gotowania na parze. Jeśli nie mamy takiego, można durszlak położyć na zwykłym garnku z wodą i przykryć pokrywką. Parować około 15 minut, nad wodą z dodatkiem jarzynki.
Krok 1 - Tilapia w soli ziołowej gotowana na parze foto
2
Ugotowaną rybę wyłożyć na talerz, przybrać szczypiorem cebuli i posypać solą ziołową do smaku.
Krok 2 - Tilapia w soli ziołowej gotowana na parze foto
3
Polać ketchupem pikantnym, ryba jest łagodna w smaku.
Krok 3 - Tilapia w soli ziołowej gotowana na parze foto
4
Gotową rybę podawać na przykład z ziemniakami i ulubioną surówką.
Krok 4 - Tilapia w soli ziołowej gotowana na parze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 04.04.2013 09:22
zdrowa rybka :)
Mysiunia 06.03.2013 18:01
Przepyszna rybka w bardzo zdrowym wydaniu :)
babajaga1969 05.03.2013 18:35
apetycznie wygląda ta rybka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak