Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tilapia na piątkowy obiad.

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ryba

filet z tilapii 4 sztuki
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
mąka 1 łyżka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat wg potrzeb
olej do smażenia wg uznania

Dotaki

ziemniaki wg potrzeb
kapusta kiszona wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Tilapia na piątkowy obiad.

Filety z tilapii skropić sokiem z cytryny,oprószyć pieprzem cytrynowym , solą i odstawić na 20 minut.
Jajko roztrzepać, filety oprószyć mąką, włożyć do jajka, a następnie obtoczyć w bułce tartej.
Na patelni zagrzać olej, smażyć filety z obu stron do zarumienienia.
W międzyczasie ugotować ziemniaki i przygotować surówkę z kapusty kiszonej.
Szybki obiadek ze smaczna rybką mamy gotowy!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 12.07.2015 21:17
pyszny obiadek :)
IZABELA29 23.05.2015 18:24
smaczne danie
ben-ka 29.03.2015 13:08
Smaczne danie, polecam:)
IZABELA29 29.03.2015 10:55
ładnie podane
anemon 27.03.2015 23:15
Wspaniale podany obiad.
barbara11561 27.03.2015 22:26
pyszny obiadek
misia53 27.03.2015 21:20
efektownie podany , smaczny obiadek
Janina 27.03.2015 16:31
Smaczna rybka;)
gosia561 27.03.2015 15:42
dobra ta rybka
Motorek 27.03.2015 14:49
Świetny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak