Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tęczowiec

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka niebieska 1 szt
galaretka czerwona 1 szt
galaretka zielona 1 szt
galaretka żółta 1 szt
mleko skondensowane niesłodzon 1 puszka
cukier puder 4 łyżki
owoce do dekoracji
biszkopt jasny 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tęczowiec

Kroki postępowania

1
Galaretki żółtą, czerwoną i niebieską rozpuszczamy każdą z osobna w szklance wrzącej wody i zostawiamy aby przestygły.
Krok 1 - Tęczowiec foto
2
Mleko ubijamy z cukrem pudrem aż będzie dwa razy większe, następnie dzielimy na 3 części i mieszamy z każdą z galaretek. Wlewamy na biszkopt na przemian po 4 łyżki z każdej masy. Kiedy wlejemy wszystko wkładamy do lodówki.
Krok 2 - Tęczowiec foto
3
Na wierzchu masy układamy wcześniej obrane i pokrojone owoce wg własnego uznania i zalewamy zieloną galaretką rozpuszczoną w szklance wody.
Krok 3 - Tęczowiec foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 26.09.2013 19:23
fajny przepis !!!!!
Mniam 26.09.2013 10:27
Smaczne i kolorowe.
aisza1 26.09.2013 08:01
rewelacyjny deser
monisia1977 26.09.2013 07:48
super ciacho
Milena87 25.09.2013 22:26
bajecznie się prezentuje
Luki 25.09.2013 20:35
lubię takie deserki
Wiesława1 25.09.2013 19:36
pomysłowy iszybki deser
Sylwiagr 25.09.2013 18:58
ale smakowicie wygląda ;)
IZABELA29 25.09.2013 18:18
fajne i szybkie nie licząc czasu tężenia galaretek
kasienka23 25.09.2013 18:13
wygląda bardzo ładnie
iwi 25.09.2013 17:24
Super ciacho
sylwia_mc 25.09.2013 17:22
Przepiękne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak