Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tęczowa galaretka pod chmurką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 1 op
galaretka pomarańczowa 1 op
galaretka cytrynowa 1 op
galaretka jagodowa 1 op
galaretka poziomkowa 1 op
bita śmietana
czekolada biała

Przepis i sposób przygotowania na: Tęczowa galaretka pod chmurką

Każdą galaretkę w osobnej miseczce rozpuścić w 450 ml wrzątku dobrze wymieszać i zostawić do całkowitego ostudzenia.
Jak już galaretki przestygną to zacząć np. od galaretki truskawkowej i rozlać ją do 4-5 szklanek i schłodzić, ja chłodziłam w zamrażarce by szybciej to zrobić, jak już się zetnie na wierzch wylewamy galaretkę pomarańczową i znów na parę minut do zamrażalnika, później wlewamy galaretkę cytrynowa do szklanek i chłodzimy i tak dolewamy galaretki do wyczerpania kolorów, Po ostatniej galaretce można już włożyć do lodówki,
Przed podaniem ozdabiamy bitą śmietaną oraz białą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joannaa24 23.10.2015 21:26
Fajny pomysł :)
Renataj 23.10.2015 20:33
Wspaniała tęcza:)
Dorota76 23.10.2015 18:06
pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak