Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tęczowa czekoladka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała czekolada 1 tabliczka
koraliki 1 paczka
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: tęczowa czekoladka

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać łyżeczkę masła i dokładnie wymieszać. Jeszcze ciepłą masę wylewać łyżeczką na papier do pieczenia robiąc okrągłe, niezbyt płaskie kleksy.
Póki czekolada jest miękka posypać ją kolorowymi jak najdrobniejszymi koralikami.
Czekoladki te nadają się jako odzoba np.tortu, ale wspaniale też smakują bez dodatku tortu;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 21.09.2013 19:18
ojej, ale to pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak