Tatar ze śledzia z marynowanymi warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Tatar ze śledzia z marynowanymi warzywami jest smakowitym wstępem do dania głównego lub przekąską na imprezę.

 

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    300 g
  • sałatka z marynowanych warzyw

    150 g
  • Cebulka złota marynowana Smak

    4 szt.
  • szczypiorek posiekany

    4 duże łyż.
  • sok z cytryny

    z połowy owocu
  • keczup

    2 duże łyż.
  • oliwa

    2 duże łyż.
  • jajka przepiórcze

    4 szt.
  • pieczywo razowe

    4 kromki
  • pomidorki koktajlowe

    4 sztuki
  • masło

    1-2 duże łyż.
  • ogórki konserwowe

    2 szt.

Do smaku:

  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety śledziowe, odsączoną sałatkę pieczarkową, ogórki pokroić w kostkę, dodać cebulki, a następnie połączyć z sokiem z cytryny, oliwą z oliwek, posiekanym szczypiorkiem i keczupem. Całość doprawić do smaku pieprzem ziołowym.

Gotowy tatar ze śledzia udekorować gotowanym jajkiem i szczypiorkiem. Podawać ze zrumienionym w tosterze pieczywem razowym i sosem miodowo-musztardowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Basiliana 29.01.2019 13:06
Pięknie podana przekąska.
Babeczka35 27.01.2019 18:50
Kolorowo i pysznie :)
bietka 24.01.2019 11:33
Ale pomysłowa przekąska i jak ładnie się prezentuje: )
Bożena Matuszczyk 23.01.2019 13:48
Szybka, smaczna i apetyczna przekąska.;)
ben-ka 23.01.2019 12:02
Szybka przekąska.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat