Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tatar z oliwkami...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 75 dag
cebula 3 śztuki
ogórek kiszony 3 sztuki
oliwki nadziewane papryką 10 dag
żółtko jajek 3 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 3/4 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
olej rzepakowy 1/2 szklanki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: tatar z oliwkami...

świeżą polędwicę wołową zmielić na sitku w maszynce na drobnych oczkach

cebulę, kiszony ogórek drobno posiekać

zmieloną polędwicę wymieszać dokładnie z żółtkami, olejem, przyprawą w płynie, pieprzem, solą na kleistą masę

można podać jak na zdjęciu: porcja tatara, posypać cebulą z ogórkiem ,na to porcja tatara, posypać cebuą z ogórkiem i dodać oliwki, posypać pieprzem i cebulą z ogórkiem wokoło

tatar z oliwkami nadzianymi papryką smakuje wybornie i nie tylko do zimnej wódeczki ale i na kolację bez okazji...............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 22.04.2016 21:51
zjadłabym takiego tatara
Krzysztof15 22.04.2016 21:36
pyszny tatarek
Aleksandra/Olcia 22.04.2016 18:51
dla mnie bez oliwek poproszę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak