Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar z musztardą i oliwkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wołowa 250 g
żółtko jajek 1 szt
oliwki zielone 75 g
oliwa truflowa 1 łyżka
krem balsamico 1 łyżeczka
cebula 1 szt
Musztarda delikatesowa Prymat 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z musztardą i oliwkami

Zmielone mięso wołowe (u mnie kupiona polędwica już w wersji na tatara) wymieszać z musztardą oraz żółtkiem. Cebulkę średniej wielkości drobno posiekać. Odcedzić i pokroić w kosteczkę oliwki. Wymieszać oliwki oraz cebulkę z mięsem i doprawić do smaku. Uformować tatara na talerzyku i polać z wierzchu oliwą truflową oraz kremem balsamicznym… tuż przed konsumpcją można wymieszać mięso jeszcze raz lub jeść maczając w oliwie. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 12.06.2015 16:01
skusiłbym się na niego
Alex_M 12.06.2015 15:45
zjadłabym :)
bertpvd 12.06.2015 11:26
smaczny tatar

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak