Grill: Medaliony wołowe z musztardą i czarnym pieprzem – Krok po kroku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    640 g
  • olej rzepakowy

    4 łyżki
  • chrzan tarty

    2 łyżki
  • bagietka

    1 szt. (mała)
  • musztarda delikatesowa

    4 łyżki
  • przyprawa do wołowiny

    4 łyżki
  • sałata rzymska

    kilka liści
  • pomidorki koktajlowe

    8 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Grill: Medaliony wołowe z musztardą i czarnym pieprzem – Krok po kroku foto
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 2 - Grill: Medaliony wołowe z musztardą i czarnym pieprzem – Krok po kroku foto
Polędwicę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie pokroić na 8 medalionów. Mięso doprawić przyprawą do wołowiny.
Krok 3 - Grill: Medaliony wołowe z musztardą i czarnym pieprzem – Krok po kroku foto
Następnie posmarować je musztardą.
Krok 4 - Grill: Medaliony wołowe z musztardą i czarnym pieprzem – Krok po kroku foto
Smażyć z obu stron na rozgrzanym na patelni grillowej oleju rzepakowym. Bagietkę pokroić na 8 kromek, zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 160°C przez ok. 5 minut. Pomidory koktajlowe przekroić na połówki.
Krok 5 - Grill: Medaliony wołowe z musztardą i czarnym pieprzem – Krok po kroku foto
Na każdej grzance ułożyć liście sałaty, a na nich aromatyczne medaliony wołowe i po dwie połówki pomidorów koktajlowych. Podawać z chrzanem tartym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Melania 19.07.2013 10:14
Świetny pomysł :)
Melania 18.07.2013 19:54
Rewelacyjne :)
Rossie 23.05.2013 08:21
Piękne, oczy sie najadły, podniebienie pewnie też by nie narzekało :)
katarzynagotuje 04.05.2013 13:06
Na pewno przepyszne ;)
jozefinach 03.05.2013 12:22
Pyszności, świetne zdjęcie.
wyattearp 02.05.2013 21:14
pysznie i apetycznie wyglądają
Ola1984 02.05.2013 20:36
Uwielbiam tak podane mięsko. Prezentuje się wyśmienicie.
joanna__s 02.05.2013 17:56
Świetny pomysł, by zachwycić znajomych i przyjaciół. Rewelacja!!
2milutka 02.05.2013 13:41
Musi być smaczne warto wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat