Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar z łososia podany w łódeczce z ciasta francuskiego

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
łosoś wędzony plastry 30 dag
korniszony 1/2 słoika
koper świeży 2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
olej roślinny
sok z cytryny 1/3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z łososia podany w łódeczce z ciasta francuskiego

Ciasto francuskie kroimy na szersze paski . Nakładamy na miseczki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 15 min.

Łososia siekamy. Korniszonki kroimy drobno. Kilka sztuk zostawiamy do ozdoby. Koperek siekamy drobno. Do posiekanego łososia dajemy pokrojone korniszony, lekko solimy. Dodajemy posiekany koperek , odrobinę soku z cytryny i odrobina oleju. Mieszamy dobrze. Upieczone łódeczki wyciągamy z piekarnika. Kiedy lekko wystudzą się nakładamy na nie naszego tatara. Ozdabiamy ogóreczkiem i koperkiem. Podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 13.04.2015 20:29
rewelacyjnie wygląda
Malinka 22.02.2015 13:24
Dla mnie naprawdę smaczna propozycja! I sposób podania... SUPER!
Kuchnia Marty 21.02.2015 22:33
Pyszny, klasyczny tatar bardzo oryginalnie podany! Super
Lucan 21.02.2015 21:51
Przyznaję Ci * Michelin za podanie!
barbara11561 21.02.2015 20:44
przepysznie podany:)
wwwiolka 21.02.2015 20:30
Bardzo fajny przepis.
IKrakowianka 21.02.2015 19:21
rewelacyjnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak