Tatar z łososia

Tatar z łososia

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Tatar z łososia to pyszny pomysł na przekąskę. 

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • łosoś wędzony

    250 gramów
  • oliwa

    2 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • koperek

    2 cm
  • cebula szalotka

    0,5 sztuki
  • sok z cytryny

    2-3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z ryby ściągamy skórę (jeśli jest, użyłam łososia w kawałku więc musiałam się jej pozbyć). Następnie rybę kroimy w małą kostkę. Dodajemy sól, pieprz, posiekany koperek, sok z cytryny i oliwę - według uznania, do smaku. Mieszamy i gotowe.

Zazwyczaj dodaję również cebulę. Tym razem do tatara dodałam odrobinę sosu sojowego i podałam w towarzystwie wakame (wodorosty) i krewetki marynowanej z czosnkiem. Jak dla mnie pycha. Smacznego!

Kasia Pichci
Przyprawy można zmieniać wg upodobań.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat