Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar z łososia

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Tatar z łososia to pyszny pomysł na przekąskę. 

Składniki:

Składniki:

łosoś wędzony 250 gramów
oliwa 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
koperek 2 cm
cebula szalotka 0,5 sztuki
sok z cytryny 2-3 łyżeczki

Porada

Przyprawy można zmieniać wg upodobań.

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z łososia

Z ryby ściągamy skórę (jeśli jest, użyłam łososia w kawałku więc musiałam się jej pozbyć). Następnie rybę kroimy w małą kostkę. Dodajemy sól, pieprz, posiekany koperek, sok z cytryny i oliwę - według uznania, do smaku. Mieszamy i gotowe.

Zazwyczaj dodaję również cebulę. Tym razem do tatara dodałam odrobinę sosu sojowego i podałam w towarzystwie wakame (wodorosty) i krewetki marynowanej z czosnkiem. Jak dla mnie pycha. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak