Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar z dymką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółtko jajek 2 sztuki
sól
pieprz
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 sztuka
woda 2
olej 2 łyżki
mięso wołowe 25 (tatar)

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z dymką

Kroki postępowania

1
1. Dymkę należy bardzo drobniutko posiekać.
Krok 1 - Tatar z dymką foto
2
2. Do miseczki przekładamy mięso. Dodajemy żółtka, cebulę oraz wodę i olej. Wyrabiamy jednolitą masę. jeśli będzie za bardzo zwarta można dodać nie co wody.
Krok 2 - Tatar z dymką foto
3
3. Tatar najlepiej smakuje, jeśli się przegryzie w lodówce jakiś czas.
Krok 3 - Tatar z dymką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.04.2014 14:55
Prosto i smacznie.
EnoBeno 23.03.2013 11:18
super potrawa
angelika14 22.03.2013 23:08
ciekawa i szybka wersja tatara, spróbuję bo dawno nie jadłam
zielonamorelka 22.03.2013 21:47
to taka szybka wrsja tatara.takiej jeszcze nie robiłam.chętnie wypróbuję następnym razem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak