Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar wołowy z żółtkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielona wołowina 200 g
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
ogórek konserwowy 8 szt
cebula biała 1 szt
jajko 2 szt

Porada

Jajka powinniśmy sparzyć wrzątkiem w celu zachowania wszelkich norm higieny.

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar wołowy z żółtkiem

Doprawiamy mięso solą i pieprzem. Całość mieszamy. Mieloną wołowinę układamy w formę tatara z wgłębieniem na środku. Wlewamy żółtko z małej odległości we wgłębienie. Kroimy ogórki i cebulę w kosteczkę i mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem i wykładamy obok wołowiny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danielek 12.02.2019 08:19
Tatar zawsze git :)
smerfetka79 03.07.2016 23:56
oj ja bym chyba dopiero tknęła gdybym go sobie usmażyła.:)
Jolcia_90 02.07.2016 23:09
uwielbiam te danie :) Smaczne mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak