Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar wołowy z kiszonym ogórkiem i ostrą cebulą

5.0
(22)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Dobrze przyprawiona przystawka z wołowiny, która idealnie komponuje się z kwaśnymi ogórkami i wyrazistą, przyjemnie ostrą cebulą świetnie sprawdza się od lat na polskim imprezowym stole.

Składniki:

Składniki:

ligawa wołowa 650 g
ogórek kiszony 3 szt.
cebule 1 szt.
żółtko jajek 3 szt.
olej rzepakowy 4 łyżek
przyprawa w płynie 3 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar wołowy z kiszonym ogórkiem i ostrą cebulą

1. Mięso wołowe dokładnie umyć, osuszyć i zmielić maszynką do mielenia mięsa.
2. Mięso przełożyć do miski, dodać żółtka, olej, maggi i całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
3. Ogórki kiszone i cebulę drobno pokroić.
4. Z gotowej masy wołowej uformować kuleczki, ułożyć na półmisku, a dookoła ułożyć pokrojoną cebulę i kiszonego ogórka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak