Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Tatar wołowy z kiszonym ogórkiem i ostrą cebulą

5.0
(22)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Dobrze przyprawiona przystawka z wołowiny, która idealnie komponuje się z kwaśnymi ogórkami i wyrazistą, przyjemnie ostrą cebulą świetnie sprawdza się od lat na polskim imprezowym stole.

Składniki:

Składniki:

ligawa wołowa
650 g
ogórek kiszony
3 szt.
cebule
1 szt.
żółtko jajek
3 szt.
olej rzepakowy
4 łyżek
przyprawa w płynie
3 łyżki
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar wołowy z kiszonym ogórkiem i ostrą cebulą

1. Mięso wołowe dokładnie umyć, osuszyć i zmielić maszynką do mielenia mięsa.
2. Mięso przełożyć do miski, dodać żółtka, olej, maggi i całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
3. Ogórki kiszone i cebulę drobno pokroić.
4. Z gotowej masy wołowej uformować kuleczki, ułożyć na półmisku, a dookoła ułożyć pokrojoną cebulę i kiszonego ogórka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak