Tatar wołowy z kiszonym ogórkiem i ostrą cebulą

Tatar wołowy z kiszonym ogórkiem i ostrą cebulą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Dobrze przyprawiona przystawka z wołowiny, która idealnie komponuje się z kwaśnymi ogórkami i wyrazistą, przyjemnie ostrą cebulą świetnie sprawdza się od lat na polskim imprezowym stole.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • ligawa wołowa

    650 g
  • ogórek kiszony

    3 szt.
  • cebule

    1 szt.
  • żółtka

    3 szt.
  • olej rzepakowy

    4 łyżek
  • przyprawa w płynie

    3 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Mięso wołowe dokładnie umyć, osuszyć i zmielić maszynką do mielenia mięsa.
2. Mięso przełożyć do miski, dodać żółtka, olej, maggi i całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
3. Ogórki kiszone i cebulę drobno pokroić.
4. Z gotowej masy wołowej uformować kuleczki, ułożyć na półmisku, a dookoła ułożyć pokrojoną cebulę i kiszonego ogórka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat