Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar wołowy z cebulką i ogórkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 0,5 kg
cebula 2 szt
ogórek kiszony 4-5 szt
żółtko jajek kilka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar wołowy z cebulką i ogórkiem

Mięso wołowe czyścimy dokładnie i kroimy na mniejsze kawałki. Siekamy bardzo drobno, lub mielimy w maszynce do mięsa. Obraną cebulę kroimy w drobną kostkę, tak samo jak odsączone, nieobierane ogórki. Mięso solimy i pieprzymy do smaku, wyrabiamy. Formujemy kuleczki i obkładamy dodatkami mięso. Możemy też do mięsa dodać trzy żółtka, lub podać je osobno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 13.12.2016 16:11
apetycznie podany
Beatris 13.12.2016 13:54
Aż mi ślinka cieknie, pycha :)
Krzysztof15 13.12.2016 12:53
Bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak