Tatar wołowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Tradycyjna przekąska nazywana także befsztykiem tatarskim. Jej przygotowanie nie jest skomplikowane, a o sukcesie decydują wysokiej jakości produkty: polędwica wołowa, jajko, dodatki i przyprawy.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    500 gramów
  • żółtko jajek

    4 sztuki
  • borowiki marynowane

    200 gramów
  • cebula czerwona

    2 sztuki
  • ogórki konserwowe Smak

    4

Do smaku:

  • Przyprawa do potraw Kucharek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwicę umyć, usunąć ewentualne błony i drobno posiekać.

Cebule obrać, drobno posiekać – podobnie zrobić z grzybami i ogórkami.

Na półmisku lub w malutkich kokilkach ułożyć mięso uformowane w kulki, żółtka oraz posiekane dodatki.

Tatar posypać szczyptą Przyprawy do potraw Kucharek.

Borowiki można zastąpić marynowanymi pieczarkami.

 

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat