Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
polędwica wołowa
500 gramów -
żółtko jajek
4 sztuki -
borowiki marynowane
200 gramów -
cebula czerwona
2 sztuki -
ogórki konserwowe Smak
4
Do smaku:
-
Przyprawa do potraw Kucharek
Sposób przygotowania
Polędwicę umyć, usunąć ewentualne błony i drobno posiekać.
Cebule obrać, drobno posiekać – podobnie zrobić z grzybami i ogórkami.
Na półmisku lub w malutkich kokilkach ułożyć mięso uformowane w kulki, żółtka oraz posiekane dodatki.
Tatar posypać szczyptą Przyprawy do potraw Kucharek.
Borowiki można zastąpić marynowanymi pieczarkami.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się