Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Tatar wołowy

5.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Tradycyjna przekąska nazywana także befsztykiem tatarskim. Jej przygotowanie nie jest skomplikowane, a o sukcesie decydują wysokiej jakości produkty: polędwica wołowa, jajko, dodatki i przyprawy.

Składniki:

polędwica wołowa
500 gramów
żółtko jajek
4 sztuki
borowiki marynowane
200 gramów
cebula czerwona
2 sztuki
ogórki konserwowe Smak
4

Do smaku:

Przyprawa do potraw Kucharek
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar wołowy

Polędwicę umyć, usunąć ewentualne błony i drobno posiekać.

Cebule obrać, drobno posiekać – podobnie zrobić z grzybami i ogórkami.

Na półmisku lub w malutkich kokilkach ułożyć mięso uformowane w kulki, żółtka oraz posiekane dodatki.

Tatar posypać szczyptą Przyprawy do potraw Kucharek.

Borowiki można zastąpić marynowanymi pieczarkami.

 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak