Na zimno: Tatar wołowy na grzankach z pumperniklu

Na zimno: Tatar wołowy na grzankach z pumperniklu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    500 g
  • żółtka

    4 sztuki
  • borowiki marynowane

    200 g
  • cebula czerwona

    2 duże
  • ogórki konserwowe

  • musztarda sarepska

  • chleb

    8 kromek
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Na zimno: Tatar wołowy na grzankach z pumperniklu  foto
Przygotować składniki.
Krok 2 - Na zimno: Tatar wołowy na grzankach z pumperniklu  foto
Polędwicę umyć, usunąć ewentualne błony i drobno posiekać, ewentualnie zmielić.
Krok 3 - Na zimno: Tatar wołowy na grzankach z pumperniklu  foto
Cebule obrać, drobno posiekać, podobnie z grzybami, ogórkami. W opiekaczu przygotować grzanki z pumperniklu.
Krok 4 - Na zimno: Tatar wołowy na grzankach z pumperniklu  foto
Na półmisku albo porcjami ułożyć kulkami mięso, w malutkich kokilkach każde oddzielnie, żółtko oraz posiekane dodatki.
Krok 5 - Na zimno: Tatar wołowy na grzankach z pumperniklu  foto
Tatar obficie posypać pieprzem i solą. Podawać z musztardą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jejkuchnia

23.03.2018 07:59
Uwielbiam tatara!

sezamek

05.10.2016 14:28
DS, kpk nie może składać się z jednozdaniowych kroków, nie ładnie :) Czy to dla nas test na czujność, czy chcesz nam dać coś do zrozumienia ?

kasia.s

05.10.2016 13:13
Mojemu mężowi na pewno by smakował :)

tobi1989

05.10.2016 12:31
Pomysłowe podanie :)

Justi2401

05.10.2016 12:14
Patrząc na przepis i zdjęcie chyba przekonam się do tatara :)

Habibi

05.10.2016 10:44
Kocham PUMPERNIKIEL i dla mnie musi być czarny jak ziemia :) Ale ja bym napisała w tytule, że grzanki są z pumpernikla albo na pumperniklu, bo nastąpiło tu chyba przejęzyczenie ;) Tatara też kocham :)))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat