Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 250 g
kapary 2 łyżki
cebula 1 szt
korniszony 6-8 szt
żółtko jajek 1 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar

Polędwice mielimy w maszynce. Kapary, cebulę i korniszony bardzo drobno siekamy. Mięso przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Tatar formujemy w okrąg i robimy wgłębienie, do którego wkładamy żółtko. Kapary, cebulę i korniszony układamy na wkoło mięsa. Przed jedzeniem mieszamy wszystkie składniki razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 21.01.2014 21:32
pyszny tatar
w mojej kuchni 21.01.2014 21:16
lubię i w zimowe dni często jemy na kolacje
magduś83 21.01.2014 20:34
surowe mięso a tak ładnie wygląda :)
Grazyna0211 21.01.2014 19:35
oj dawno nie jadłam
stef 21.01.2014 19:22
Moje też.Zdecydowanie męskie danie.
Christopher 21.01.2014 19:16
Moje ulubione jedzonko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak