Tatar.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe

  • jajko

  • warzywna przyprawa uniwersalna

  • sól

  • pieprz

  • cebula

  • ogórki kiszone

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tatar zrobiłam z resztek mięsa wołowego, które zostało mi od zrazów. Zmieliłam na maszynce do mięsa, wyrobiłam z jajkiem i przyprawami oraz odrobiną oleju (olej polałam tylko na rękę i wyrabiałam nią mięso). Uformowałam kulki z mięsa i kładąc je na półmisku przygniotłam. Można dodać w środek jeszcze surowe żółtko co zrobiłam przy jednej porcji. Cebulkę i ogórki pokroiłam w kostkę i wyłożyłam obok mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renia1 03.01.2012 11:20
nigdy sama nie robilam, a lubie:)
barbara11561 29.11.2011 10:07
bardzo lubię tatara
ziutula 26.09.2011 16:44
ale mam smak na tatara....
Wacław 09.09.2011 09:45
ja tez dawno nie jadłem,pycha ,wygląda b.apetycznie i na pewno jest smaczne
Małgorzata77 13.07.2011 07:34
Ciekawe, ale raczej nie jadam surowego mięsa
Ania67 02.06.2011 21:46
ekstra
Gosia40 10.04.2011 07:31
dawno nie jadłam tatara - a twój wygląda znakomicie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat