Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Tatar.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe
jajko
warzywna przyprawa uniwersalna
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
cebula
ogórki kiszone
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar.

Tatar zrobiłam z resztek mięsa wołowego, które zostało mi od zrazów. Zmieliłam na maszynce do mięsa, wyrobiłam z jajkiem i przyprawami oraz odrobiną oleju (olej polałam tylko na rękę i wyrabiałam nią mięso). Uformowałam kulki z mięsa i kładąc je na półmisku przygniotłam. Można dodać w środek jeszcze surowe żółtko co zrobiłam przy jednej porcji. Cebulkę i ogórki pokroiłam w kostkę i wyłożyłam obok mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renia1 03.01.2012 11:20
nigdy sama nie robilam, a lubie:)
barbara11561 29.11.2011 10:07
bardzo lubię tatara
ziutula
ziutula 26.09.2011 16:44
ale mam smak na tatara....
Wacław 09.09.2011 09:45
ja tez dawno nie jadłem,pycha ,wygląda b.apetycznie i na pewno jest smaczne
Małgorzata77 13.07.2011 07:34
Ciekawe, ale raczej nie jadam surowego mięsa
Ania67 02.06.2011 21:46
ekstra
Gosia40 10.04.2011 07:31
dawno nie jadłam tatara - a twój wygląda znakomicie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak