Przepis i sposób przygotowania na: Tartaletki z waniliowym twarożkiem i truskawkami
Całość siekamy z margaryną, po czym dodajemy żółtka i jogurt.
Zagniatamy na gładkie ciasto.
Dzielimy je na 2 części (60% i 40%).
Wkładamy na 10 minut do zamrażarki.
Twarożek miksujemy z cukrem, jogurtem i ziarenkami z jednej laski wanilii.
Wysmarowane tłuszczem i wysypane kaszą manną foremki na babeczki lub tartaletki wykładamy cienką warstwą ciasta.
Nakładamy po łyżce twarożku a na wierzch układamy pokrojone w plasterki truskawki.
Drugą część ciasta cienko rozwałkujemy i przykrywamy górę babeczek. Możemy powycinać wzorki bądź z ciasta ułożyć paseczki.
Całość pieczemy około 40 minut w 180 stopniach na ustawieniach góra+dół.
Gotowe posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego :)