Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tartaletki z pastą rybno- jajeczną

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka 1 szkl
masło lub margaryna 50 g
żółtko jajek 2 szt
śmietana 18 proc 1 łyżka
sól szczypta

Lista składników

jajko 3 szt
szprotki 1 puszka (w oleju)
majonez 2 łyżki
sól i pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Tartaletki z pastą rybno- jajeczną

Kroki postępowania

1
Ciasto:
Mąkę przesiej na stolnicę. Połącz z masłem (margaryną). Dodaj żółtka, śmietanę oraz sól. Zagnieć ciasto. Przygotowane ciasto rozwałkuj.
Krok 1 - Tartaletki z pastą rybno- jajeczną foto
2
W cieście wykrój krążki. Kawałkami ciasta wyklej foremki na babeczki. Piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzone babeczki wyjmij z foremek.
Krok 2 - Tartaletki z pastą rybno- jajeczną foto
3
Pasta:
Jajka ugotuj na twardo i obierz. Szprotki odsącz z oleju. Jajka, pół puszki szprotek, majonez oraz przyprawy przełóż do blendera i zmiksuj na jednolitą masę. Pastę przełóż do rękawa.

Babeczki wypełnij pastą rybną- jajeczną. Wierzch udekoruj pozostałymi szprotkami oraz natką pietruszki.
Krok 3 - Tartaletki z pastą rybno- jajeczną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 04.06.2016 17:10
ale wspaniałe babeczki
Ola1984 04.06.2016 12:13
Świetna przekąska :)
Grazyna0211 04.06.2016 10:11
fajny pomysł
Bernadeta1 03.06.2016 20:35
smaczne i pomysłowe
Stenka 03.06.2016 19:56
ciekawa propozycja
gosia56 03.06.2016 19:54
Super pomysł;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak