APM

Tartaletki z botwinką, gruszką i kozim serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • mąka pszenna

    160 gram
  • sól

    szczypta
  • masło

    120 gram
  • żółtko

    1 sztuka
  • proszek do pieczenia

    0,5 łyżeczka

Farsz

  • botwinka

    1 pęczek
  • ser kozi

    100 gram
  • gruszki

    1 sztuka
  • cebula

    0,5 sztuka
  • czosnek

    2 ząbek
  • miód

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki na ciasto siekamy nożem i zagniatamy.

Ciastem wylepiamy foremki i wkładamy je do lodówki na czas przygotowania farszu.

Botwinkę porządnie myjemy, buraczki obieramy, całość siekamy dość drobno nożem.

Cebulkę i gruszkę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę.

Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy na niej cebulkę aż się zeszkli, dodajemy czosnek, botwinę i gruszkę i smażymy przez około 5 minut na małym ogniu, doprawiamy do smaku.

Na ciasto nakładamy porcje farszu z pokruszonym serem i pieczemy ok. 20 minut w 190'

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
migotka28 12.06.2014 23:34
pięknie wyglada ta przeplatanka z ciasta
Kolorowa 12.06.2014 21:27
Prześliczne są !
ada.la 12.06.2014 17:27
wspaniały pomysł
kuklik 12.06.2014 16:06
aż szkoda zjadać
Monika78 12.06.2014 14:44
piękne, perfekcyjne, super
IwonaDD 12.06.2014 14:01
rewelacja!!!!!!
Olga_SK 12.06.2014 12:01
Robi wrażenie! :)
Pietruszka 12.06.2014 10:47
wspaniałe ciastka
Anna133 12.06.2014 10:18
koronkowa robota, podziwiam i zazdroszczę
Wiktoria29 12.06.2014 09:01
świetne foto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat