Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TARTA ZIEMNIACZANO-PIECZARKOWA Z ŁOSOSIEM

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mleko 1/2 szklanki
jaja 2 szt.
pieczrki 25 dag
łosoś wędzony plastry 25 dag
przyprawa uniwersalna
masło 3 łyżki
ser żółty 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: TARTA ZIEMNIACZANO-PIECZARKOWA Z ŁOSOSIEM

Wykonanie:
Formę przygotować, wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Ziemniaki ugotować razem z pokrojonymi pieczarkami i przyprawą. Odcedzić i utrzeć ziemniaki z jedną łyżką masła i mlekiem. Po ostudzeniu dodać jajka, pieczarki i połowę masy ziemniaczanej z pieczarkami wyłożyć na formę. Następnie obłożyć łososiem i przykryć resztą masy. Tarte pokropić rozpuszczonym masłem, zrumienić w piekarniku i pod koniec pieczenia dodać ser żółty i dopiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak