Tarta ze śliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    0,5 kostki
  • mąka

    1,5 szkl
  • cukier puder

    3 łyżki
  • żółtka

    2 szt
  • sól

    zczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przyrządzania:

Przygotuj tortownicę. Z podanych składników szybko zagnieć ciasto, rozwałkować je lub rozpłaszczyć palcami i wylepić nim dno formy, a na bokach zrobić rant. Piec kilkanaście minut, aż tarta nabierze złotego koloru. Wierzch tarty obłożyć owocami i przykryć paseczkami ciasta w kratkę. Piec w temp 180-200°C Podawać z bitą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
tonia 16.08.2011 17:06
świetny przepis ,a jakie ciekawe radełko
banditka 18.05.2011 08:17
ladnie udekorowana :)
agnieszka189 05.05.2011 16:56
świetne ciacho, takie właśnie lubię
Koper 13.11.2010 07:26
Piękne, już wiem co sobie kupię, bo też chcę mieć takie piękne ciasta :)
luna19 04.10.2010 21:59
ja kupilam w jakimś sklepiku internetowym ale są też na allegro szukaj pod nazwą \"radełko do ciasta\"..
RenataZ-et 04.10.2010 21:53
Przepięknie wyszła!! Luna19 mam pytanie jak nazywa się to super urządzenie na zdj nr 2 i gdzie go można kupić??
brzoskwinka 04.10.2010 12:27
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat