Tarta ze śliwkami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    25 dkg
  • masło

    18 dkg
  • cukier puder

    5 łyżek
  • żółtko jaja

    1 szt
  • mleko

    50 ml
  • cukier waniliowy

    2 łyżeczki
  • budyń waniliowy

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło ucieramy z cukrem. Potem należy dodajemy żółtko, ciepłe mleko i cukier waniliowy. Wszystko należy ubić i dodać mąkę. Ciasto owinąć folią i włożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie należy je rozwałkować ii ułożyć na foremce do tarty. Piecw 190 stopniach (ok. 25 – 30 minut). Przygotować budyń i kiedy ciasto jest już chłodne nakładamy go. Na budyniu układamy śliwki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
klaklak 08.05.2011 18:02
smaczne
jolaxa 25.02.2011 20:55
Pychota
agata1722 06.02.2011 20:11
bardzo pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat