Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z tuńczykiem i pieczarkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 15 dkg
margaryna 10 dkg
śmietana 2 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
Nadzienie:
pieczarki 45 dkg
cebula 1 szt
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
jajko 2 szt
śmietana 100 ml
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z tuńczykiem i pieczarkami

Z podanych składników zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki. Cebulę zeszklić, dodać pieczarki i smażyć do odparowania wody. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Formę do tarty natłuścić i wykleić ciastem. Na ciasto rozłożyć osączonego tuńczyka.

Na tuńczyka wyłożyć pieczarki z cebulką i startą mozzarellę. Jajka roztrzepać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem i zalać tartę.

Zapiekać 30 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak