Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta z selerem naciowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto kruche
seler naciowy
pomidor 3
ser żółty 200g
jajko
śmietana 18 proc 200ml
sól do smaku
pieprz
przyprawy

Porada

Można użyć innych warzyw Ciasto może być kupne lub zrobione samodzielnie

Przepis i sposób przygotowania na: tarta z selerem naciowym

Seler naciowy pokroić i przesmażyć do miękkości. Śmietanę wymieszać z jajkiem i przyprawami, można dodać tarty ser. Na gotowe ciasto wyłożyć seler, następnie zalać śmietaną z jajkiem, ułożyć pomidory pokrojone w plasterki. Posypać tartym serem lub poukładać plasterki sera.
Piec około 30-40minut, 180stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 19.01.2015 09:35
tarta zawsze mile widziana
Kuchenka 08.01.2015 14:09
fajne danie :)
Katarzyna59 08.01.2015 12:17
rewelacyjna tarta
paula99926 08.01.2015 11:08
ale zgłodniałam!!! przepysznie wygląda :)
ilka01 08.01.2015 08:08
wygląda smakowicie :)
Iwusia 07.01.2015 23:24
bardzo fajna tarta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak