Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z rabarbarem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 350 g
masło 200 g
cukier puder 50 g
żółtko jajek 2 szt
cukier waniliowy 1 op
kwaśna śmietana 2 łyżki
rabarbar 5 łodyg
białko 2 szt
cukier 2 łyżki
kisiel truskawkowy 1 op
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z rabarbarem

Kroki postępowania

1
Mąkę łączymy z cukrami,siekamy z masłem,dodajemy żółtka,śmietanę i zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na pół godziny do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na płat o grubości 0,5 cm i wylepiamy formę i nakłuwamy widelcem.
Krok 1 - Tarta z rabarbarem foto
2
Na wylepione ciasto kładziemy rabarbar pokrojony w kawałki.
Krok 2 - Tarta z rabarbarem foto
3
Białka ubijamy z cukrem,dodajemy kisiel,mieszamy i pianę nakładamy na rabarbar.
Krok 3 - Tarta z rabarbarem foto
4
Pieczemy 45 minut w temp. 180 stopni.

Po wystudzeniu posypujemy pudrem cukrem.
Krok 4 - Tarta z rabarbarem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 28.10.2013 07:35
bardzo lubię ciasta z rabarbarem
Ania321 24.10.2013 00:04
bardzo apetyczna :)
treonina 23.10.2013 22:58
lubię rabarbar w cieście :-) ciasto nie jest takie słodkie
edi 23.10.2013 22:32
uwielbiam tartę z rabarbarem;)
iwi 23.10.2013 21:25
Ciekawy smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak