Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z porem i boczkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
por 2 szt
boczek wędzony 150 g
jajko 2 szt
śmietana 18 proc 3 łyżki
sól
masło
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z porem i boczkiem

Boczek kroimy w małe plasterki i smażymy na oliwie. Por myjemy, kroimy w plasterki ok. 0,5 cm i dusimy na maśle. Boczek i por odstawiemy do ostudzenia. Formę na tartę smarujemy masłem, wkładamy do środka rozwałkowane ciasto francuskie, nadmiar obcinamy. Jajka ubijamy trzepaczką, dodajemy śmietanę i przyprawy dokładnie mieszamy. Przygotowany wcześniej boczek i por przekładamy do masy jajecznej i całość wylewamy na przygotowane ciasto. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 20-30 minut do ścięcia masy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rogalik 18.12.2013 19:32
ciekawy przepis
sylwia_mc 25.09.2013 17:32
musi być pyszna
ao_12 25.09.2013 15:41
ciekawa propozycja na tartę, musi być smaczna :)
V_kuchareczka 24.09.2013 21:46
warto spróbować
paulina2157 24.09.2013 21:34
musi być pyszna
pati100015 24.09.2013 21:06
ciekawy przepis
Piotr-21 24.09.2013 20:58
pyszny obiad
Barbara/zuza22_85 24.09.2013 20:47
bardzo dobra
Krzysztof15 24.09.2013 20:35
bardzo smaczne
Karolcia12 24.09.2013 20:30
takiej wersji tarty jeszcze nie próbowałam, a wygląda zachęcająco
Renata9 24.09.2013 20:29
bardzo ciekawa propozycja tej tarty, ciekawe jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak