Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z pieczarkami i porami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto kruche 380 g
pieczarki 20 dag
por 1 szt
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
ser żółty 10 dag
sól i pieprz
natka pietruszki 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z pieczarkami i porami

Pieczarki myję i kroję w plastry.
Pora obieram i myję kroję drobno.
Na patelni rozgrzewam masło dodaję pieczarki i pora, doprawiam i smażę.

Po upływie ok 2 min zaczynam dusić.
Podlewam ok 50 ml wodą, dodaję koncentrat pomidorowy.
Kruche ciasto dzielę na pół. Smaruję koncentratem pomidorowym. Doprawiam. Posypuję tartym serem. Nakładam farsz. Całość wkładam do piekarnika na 180 stopni na 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 17.11.2016 13:45
lubie takie przekąski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak