Tarta z pieczarkami i porami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto kruche

    380 g
  • pieczarki

    20 dag
  • por

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • ser żółty

    10 dag
  • sól i pieprz

  • natka pietruszki

    1/3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki myję i kroję w plastry.
Pora obieram i myję kroję drobno.
Na patelni rozgrzewam masło dodaję pieczarki i pora, doprawiam i smażę.

Po upływie ok 2 min zaczynam dusić.
Podlewam ok 50 ml wodą, dodaję koncentrat pomidorowy.
Kruche ciasto dzielę na pół. Smaruję koncentratem pomidorowym. Doprawiam. Posypuję tartym serem. Nakładam farsz. Całość wkładam do piekarnika na 180 stopni na 30 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 17.11.2016 13:45
lubie takie przekąski

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat