Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TARTA Z MIĘSEM MIELONYM

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 1 szk
masło 100 g
sól szczypta
Farsz:
mięso mielone 400 g
papryka 1 szt
czebula 1-2 szt
przecier pomidorowy 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
pomidorki koktajlowe 8-10 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
sól
pieprz
ser zółtywedług uznania
oliwki zielone 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: TARTA Z MIĘSEM MIELONYM

Kroki postępowania

1
zagniatamy ciasto i odstawiamy na 1 godzinę do lodówki (do ciasta można dać żółtko)
Krok 1 - TARTA Z MIĘSEM MIELONYM foto
2
na patelce podsmażamy pokrojona w pióra cebulę i paprykę gdy jest gotowa wrzucamy ja do jakiegoś pojemniczka i z lodówki wyciągamy ciasto wykładamy na formie wkładamy na kilka minut 7-8 do piekarnika na 200 stopni wyciągamy
Krok 2 - TARTA Z MIĘSEM MIELONYM foto
3
na tej samej patelce co smażyliśmy warzywa obsmażamy mięso wymieszane z czosnkiem i przecierem doprawiamy do smaku.zapiekamy, układamy nasz farsz mięso na dół później papryka z cebulka oliwki i pomidorki na wszystko kładziemy ser. ok 25-30 w tem 180 stopni minut Smacznego
Krok 3 - TARTA Z MIĘSEM MIELONYM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babi17 17.12.2012 14:17
suuuper
Rafał10 27.08.2012 09:49
mniam pewnie taka tarta jest godna polecenia :)
K&J 13.08.2012 18:45
super pomysł
gosia47-47 13.08.2012 18:27
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak