Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z malinami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

CIASTO

herbatniki 250 gram
płatki owsiane 2 łyżki
masło 100 gram

NADZIENIE

maliny świeże 30 dag
mąka tortowa 1/4 szklanki
cukier 1/3 szklanki
jajko 4 sztuki
śmietana 30% 200 ml

Porada

Tartę można przygotować zarówno ze świeżymi owocami, jak i mrożonymi.

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z malinami

Zmiksuj herbatniki, płatki owsiane i masło. Otrzymaną masą wyklej formę do tarty i wstaw na 1 godzinę do lodówki.
Na ciasto wysyp maliny. W misce zmiksuj jajka, mąkę, cukier i śmietanę. Masę wylej na owoce.
Piecz 45 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni C. Wierzch powinien być złocisty.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zdeba 13.01.2015 20:57
Apetycznie wygląda, ale forma do pieczenia jest piękna!
Wacław 05.11.2014 10:32
ja tez bym zjadł kawałek ;-)
Iwusia 03.11.2014 23:38
szybkie i smaczne ciacho
msmariusz 03.11.2014 21:28
mniam , ale smacznie
MałaMi89 03.11.2014 20:53
Nigdy nie jadłam tarty... zjadłabym taką :)
Kolorowa 03.11.2014 18:27
smacznie wygląda ;)
Lis 03.11.2014 16:08
Wygląda cudownie:)
Zdzisław 03.11.2014 14:51
takie słodkości to lubie bardzo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak