Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z kremem budyniowym i nektarynkami
Upiec placek- w temperaturze około 190 stopni. czas pieczenia ca 30 minut.
Ostudzić.
Mleko wymieszać z cukrem i zrobić na nim budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Schłodzić budyń i stopniowo dodając masło ucierać na gładką masę. Uważać, żeby się nie zwarzyło.
Masę odstawić na pól godziny do lodówki.
Umyć nektarynki, wyjąć pestki i pokroić w ósemki.
Żelatynę rozpuścić w łyżce, góra dwóch łyżkach wrzątku i trochę wystudzić.
Na ciasto nałożyć grubą warstwę kremu i rozłożyć ósemki nektarynek. Glazurować z wierzchu żelatyną.
Odstawić na godzinę w chłodne miejsce, żeby masa stężała a glazura zastygła. Smacznego.