Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z indykiem i szpinakiem
Kroki postępowania
Szpinak rozmrozić na patelni, dodać do niego indyk i wymieszać. Cebulę posikać i podsmażyć na oliwie i również wymieszać z farszem.
C I A S T O | |
mąka | 300 g |
masło | 150 g |
jajko | 1 |
woda zimna | 1 łyżka |
sól | szczypta |
F A R S Z | |
szpinak mrożony | 500 g |
filet z indyka | 1 szt. |
czosnek | 2 ząbki |
sos sojowy | |
oregano | 1 łyżeczka |
bazylia | 1 łyżeczka |
pieprz | szczypta |
cebula | 1 |
pomidory suszone Smak | 8 szt. |
oliwa | 2 łyżki |
S O S | |
masło | 1 łyżka |
mąka | 1 łyżka |
mleko | 250 ml |
jajko | 1 |
sól | do smaku |
pieprz | do smaku |
Gałka muszkatołowa cała Prymat | do smaku |
Papryka ostra mielona Prymat | 1/2 łyżeczki |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: