Tarta z cukinią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszena

    1 szklanka
  • margaryna

    1/2 kostki
  • śmietana 12%

    3 łyżki
  • sól

    1 łyżeczka
  • Nadzienie:

  • cukinia

    1 szt
  • boczek

    15 dkg
  • jajko

    2 szt
  • śmietana

    100 ml
  • kanie

    3 szt
  • sól

  • pieprz

  • curry

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Rozwałkować i wyłożyć nim natłuszczoną formę na tartę. Nadmiar ciasta usunąć. Foremkę wstawić do lodówki, podobnie jak pozostałe ciasto.

Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, dodać pokrojony w paseczki boczek. Podsmażyć 5 minut i dodać pokrojoną w kostkę cukinię. Dodać sól, pieprz i curry, podsmażyć 10 minut. Kanie pokroić, posolić i podsmażyć na masełku.

Jajka roztrzepać ze śmietaną, doprawić sola i pieprzem. Farsz wyłożyć na przygotowane ciasto. Na wierzchu rozłożyć grzybki. Zalać masą jajeczno-śmietanową. Pozostałe ciasto rozwałkować, pokroić na paseczki i ułożyć kartkę. Zapiekać 30 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
elka72 10.03.2014 20:31
Smakowicie wygląda :)
Sylwiagr 10.03.2014 18:24
ale smacznie wygląda ;)
czarrna 09.03.2014 19:57
Dziękuję :)
kasienka23 09.03.2014 19:35
wspaniała tarta!
patryska76 09.03.2014 18:30
Ciekawy przepis :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat