Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z ciasta francuskiego i wędzonego łososia

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1szt
łosoś wędzony plastry 100 g
koper świeży 1 pęczek
czosnek 3 ząbki
jogurt naturalny 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z ciasta francuskiego i wędzonego łososia

Ser biały dobrze rozgnieść widelcem, dodać do niego pokrojony koper, przeciśnięty przez praskę czosnek, łyżkę jogurtu i doprawić solą oraz pieprzem. Z ciasta francuskiego wykroić koło - tak aby pasowało do naszej foremki do tarty. Z reszty ciasta wykroić grube pasy na brzegi. Jeśli zostanie nam jeszcze ciasta można ułożyć na wierzchu kratkę. Na okrągły płat ciasta francuskiego kładziemy doprawiony ser biały. Plastry łososia kroimy w słupki i układamy na wierzch. Na to można ułożyć tzw. kratkę z ciasta francuskiego. Pieczemy około 40 minut w temperaturze najpierw 220 stopni przez 15 minut, a potem zmniejszamy do 180 stopni. Podajemy na ciepło zaraz po wyjęciu z piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 12.01.2013 23:26
Pysznie wygląda ;)
Aleksandra/Olcia 12.01.2013 22:58
mniam....wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak