Przepis i sposób przygotowania na: tarta z budyniowym kremem i śliwkami
Na spód:
* 125 gram masła
* 80 gram cukru pudru
* 260 gram mąki
*1 jajko
* szczypta soli
Na masę:
* opakowanie budyniu waniliowego
* dwie łyżki cukru waniliowego
* 300 ml mleka
* 30 gram masła
śliwki
Przesiewamy mąkę z solą. Dodajemy rozdrobnione masło, roztrzepane jajko i cukier. Całość ugniatamy do momentu jednolitej konsystencji. Formujemy w kulę i wsadzamy do zamrażarki na 20 minut. Po schłodzeniu wyjmujemy i wałkujemy na cienki placek. Wyklejamy ciastem formę do tarty. Nakłuwamy widelcem i pieczemy na złoty kolor w 200 stopniach przez około 25 minut. Budyń przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, dodając cukier waniliowy. Dodajemy pod koniec gotowania masło i mieszamy mikserem. Lekko przestudzony wylewamy na spód i wygładzamy powierzchnię. Układamy śliwki.