Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z brzoskwiniami w płatkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 sztuka
brzoskwinie w puszce 1 sztuka
budyń waniliowy 1 torebka
mleko 500 ml
cukier kryształ 4 dag
płatki migdałowe
konfitura 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z brzoskwiniami w płatkach

Ciasto francuskie rozwiń, wyłóż nim formę do tarty. Brzoskwinie osącz. Budyń wymieszaj z 1/2 szkl mleka a resztę zagotuj z cukrem. Wlej budyń i mieszając gotuj aż zgęstnieje. Po ugotowaniu budyń wlej do formy na ciasto i rozsmaruj. Na nim ułóż brzoskwinie i wstaw ciasto do piekarnika na ok.25min (200stopni). Konfiturę lekko podgrzej i posmaruj brzegi gotowego ciasta. Oprósz uprażonymi płatkami i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 09.08.2014 10:42
fajny deser
pestka 05.11.2013 00:04
pyszny deser
Agata3 01.11.2013 16:56
Smakowite ciacho:)
pestka 01.11.2013 13:17
bardzo smaczny deser
Bernadeta1 31.10.2013 00:28
fajny przepis a ciasto na pewno smaczne
Klausia 30.10.2013 16:11
super pomysł z tym ciastem francuskim jako spodem :)
msmors 27.10.2013 17:24
pyszny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak